MH17- Roep om Gerechtigheid

De documentaire ‘MH17 – Roep om Gerechtigheid’ waar ik co-producer van ben, is op Youtube ruim 150.000 225.000 keer bekeken. Ruim 40% van de kijkers komt uit Nederland.

Attention: Kremlintroll.nl will be discontinued. maxfromthewharf.com is my new site.

In de documentaire wordt getoond dat Oekraïne vervalste telefoontaps in omloop bracht terwijl de wrakstukken van de Maleisische Boeing nog brandden. Hierover publiceerde ik overigens vier jaar geleden al in ‘Lying for Justice’

Inmiddels is het ruim een week geleden dat het 143 pagina’s dikke forensische rapport over door Oekraïne vervalste telefoontaps openbaar is gemaakt.

Waarom zijn malversaties van een JIT-land niet nieuwswaardig voor mijn Nederlandse collega’s?

Waarom heeft Nieuwsuur vijf jaar na dato wel zendtijd over voor leugenachtige berichtgeving over ‘de Rebel met het Aapje? En waarom rectificeert Nieuwsuur dit niet?

Met regelmaat proberen Nederlandse journalisten mij persoonlijk te beschadigen. Wie de officiële lijn niet volgt, wordt gemarginaliseerd. Nooit worden eerlijke credits gegeven voor werk dat ik eerder heb verzet. Is dat journalistiek?

Schrijf nooit nooit. Vandaag in een Zwitserse krant: “Max van der Werff is geen onbekende. Zijn onderzoek leidde tot de veroordeling van Nederland voor het martelen van burgers in de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog.”

Dat wilde ik even kwijt.

P.S. Sinds mei dit jaar ben ik naast blogger ook formeel onderzoeksjournalist geworden.

Facebooktwitterredditmail